Τρίτη, Αυγούστου 29, 2006

Η χαρά του Μάστορα!


Τα κορίτσια στη Μινωική Κρήτη είναι ψιλόλιγνα και τα φορέματα τους αφήνουν τα βυζάκια τους ακάλυπτα. Έχουν μακρυά μαύρα μαλλιά που τα δένουν ψηλά με κορδέλες και πιαστράκια, αφήνοντας μερικά κρουλάκια να παιχνιδίζουν στα μάγουλά τους.


Τα κορίτσια στη Μινωική Κρήτη χρησιμοποιούν οικολογικά προιόντα περιποίησης σώματος με βάση το ελαιόλαδο.Το δέρμα τους γυαλίζει όπως το χαιδεύει απαλά το μεσογειακό φως.

Τα κορίτσια στη Μινωική Κρήτη έχουν μεγάλα εκφραστικά μάτια και μεγάλες βλεφαρίδες. Κάνουν αποτρίχωση, βάζουν σκιά και μάσκαρα, λεπτένουν τα φρυδάκια τους, βάφουν τα χειλάκια τους και τα νυχάκια τους στα χέρια και τα πόδια.

Τα κορίτσια στη Μινωική Κρήτη φοράνε δαχτυλίδια, περίτεχνα περιδέραια, βραχιόλια στους καρπούς και αλυσιδίτσες στον αστράγαλο.

Τα κορίτσια στη Μινωική Κρήτη, χόρευουν, κυνηγούν, αθλούνται, τραγουδούν, μάθαινουν τοξοβολία, παίζουν με τους νεαρούς ταύρους στα ταυροκαθάρψια, και είναι ισότιμες με τους άντρες σε κάθε εκδήλωση της κοινωνικής ζωής.

Με τα κορίτσια της Μινωικής Κρήτης έχουμε για πρώτη φορά την εμφάνιση του είδους "Γυναίκα - Γυναίκα" στην ιστορία του HOMO SAPIENS.

"Αυτός μάστορας που μαστορεύει τη μηχανή του χρόνου, έχει καταφέρει κάτι ή τίποτε ακόμη;"

5 Comments:

Blogger Tamara de Lempicka said...

ενταξει σε καταλαβαμε Μαστρομητσο...

1:55 π.μ.  
Blogger Adomiel said...

Τι να την κάνεις τη μηχανή του χρόνου μάστορα... Τα κορίτσια της Μινωικής Κρήτης έχουν πλημμυρήσει την Αθήνα... Δεν τα έχες προσέξει; ;-)

2:13 π.μ.  
Blogger fotoartgr said...

Τι κατάλαβες tamara μου;

Adomiel μηχανή του χρόνου και πάλι μηχανή του χρόνου. Δεν έχω δει καμία στην Αθήνα να πιάνει τον ταύρο από τα κέρατα. Μόνο να του τα φοράει...

3:00 π.μ.  
Blogger Adomiel said...

αχαχαχαχαχαχαχα ενώ στη Μινωική Κρήτη τα είχαν αστόλιστα τα μέτωπα ε? καημένο μου! Ποτέ δε μ' ακούς, ποτέ! τςτςτςτςτςτςτς!

3:10 π.μ.  
Blogger Tamara de Lempicka said...

αγαπητε μαστρομητσο...

τι σε χαλαει η εποχη
και θες να ταξιδεψεις
σε αλλους τοπους και καιρους
και ολα να τελεψεις?

φτο που'χεις μπρος σου να εκτιμας
νωρις να το παινευεις
ασε τις μηχανες μη γινεις
σαν αυτους που κοροιδευεις

κοριτσια θα βρεις παρα πολλα
με βραχιολο στο ποδι
ο ταυρος ομως ειν δουλεια
για το μελαχρινο αγορι

να χεις λοιπον ματια ανοιχτα
και τ'αυτια τεντωμενα
και κανε και καμια δουλεια
μη θες ολα φτιαγμενα...

with love...

1:49 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home